søndag den 23. juli 2017

Českí futsalisté v úvodnom dueli baráže o ME tesne zdolali Bielorusko

"To víťazstvo je dôležité. My sme vedeli, čo nás čaká, a to sa aj potvrdilo. Bol to veľmi ťažký a urputný zápas, "povedal Neumann. "Každopádne víťazstvo berieme, ale určite sa musíme do druhého zápasu zlepšiť," doplnil český kouč.

V hale na Podvinný mlyne sa už po tridsiatich sekundách málom dostali do vedenia Bielorusi, ale Popovová ranu z otočky zastavila spojnica tyče a brvna. Domáce, v ktorých zostave boli aj skúsení bratia Marešovej, potom prevzali iniciatívu, lenže v zakončení im dlho chýbala presnosť.

"Dneska nám chýbala taká ľahkosť a kvalita v zakončení, ale s tým sa stretávame po letnej príprave.Do šancí sa dostávame, ale riešime to zbrklo a nie sme schopní trafiť bránku, "upozornil Neumann.

Česi prvýkrát zlomili odpor súpera až v 16. minúte po štandardnej situácii. Belej ním štrngol loptu Kovácsovi, ktorý z diaľky prepálil gólmana Čurilina. Aj hostia mali v prvom polčase veľké šance. Gólman Gerčák dvakrát zblízka vychytal Olševského, jeho spoluhráč Černík zase netrafil odkrytú bránku.

V blízkosti druhého gólu bol Michal Mareš, ktorý v úvode druhého polčasu trafil z priameho kopu brvno. Vo 26. minúte Bielorusko po veľkej chybe domácich vyrovnalo. Záruba z rozohrávky nechtiac trafil Černík a kapitán východoeurópskeho tímu pohotovo prekonal Gerčáka.

Český tím mal v závere prevahu, ale hostia dobre bránili. Až v 34.minúte si po rohu zrazil loptu do vlastnej bránky autor vyrovnávacej trefy Černík. Neumannův tím tak porazil Bielorusmi aj v šiestom meraní síl.

"Chceli sme si vytvoriť väčší náskok, ale súper nám toho toľko nedovolil. Hrali sme trochu nervózne, možno nám chýbala šťava alebo pokoj, jednoducho to nebolo úplne ono, "priznal kapitán Lukáš Rešetár.

" Výsledok zatiaľ veľa nerieši. Je to úplne rovnako otvorené ako pred tým zápasom, aj keď malinkú výhodu máme. Vo futsale môže byť 2: 1 veľmi rýchlo otočené. Rozhodne sa v Bielorusku, "doplnil hráč Chrudimi.

Českí futsalisté usilujú o účasť na ôsmom Eure za sebou, od roku 2001 nechýbali medzi kontinentálne elitou ani raz.Najväčším úspechom sú tretie miesta z rokov 2003 a 2010.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar