fredag den 21. juli 2017

Zostrelil Plzeň, zmrazil Bazilej. Pŕhlivé ženie Maccabi do Ligy majstrov

"Je to pre nás dobrý výsledok," pozeral sa kapitán Maccabi, ktorý na konečných 2: 2 vyrovnal v šiestej minúte nadstaveného času. Zarmútil tým dvoch českých hráčov v bazilejských farbách Tomáša Vaclík a Marka Suchého.

Pre izraelského šampióna je to dobrý výsledok. Za týždeň v domácej odvete mu stačí k postupu aj remíza 0: 0 alebo 1: 1.

Dvadsaťosemročný útočník je hlavnou tvárou Maccabi. V súčasnosti je aj najlepším izraelským futbalistom. Ponuré - a čerstvé - spomienky na neho majú tiež fanúšikovia Viktorie Plzeň.

Sú to len dva týždne, kedy v závere odvety tretieho predkola pripravil českého majstra o postup.Počas siedmich minút strelil dva góly - víťazstvo 2: 0 stačilo Maccabi k postupu napriek úvodn ej porážke 1: 2.

"Každý čaká, že budem Maccabi ťahať. Ale nejakého prehnaného očakávania alebo tlaku sa neobávam. S tým sa musí naučiť žiť každý futbalista, "vyhlásil pŕhlivé pre oficiálny web Maccabi po stredajšom víťazstve.

A pokračoval:" Občas potrebujete aj šťastie. Ale to praje tým, ktorí sú pripravení. A ja sa snažím trénovať tvrdo, stále viac a viac. "

Pred rokmi sa skúšal presadiť v Palerme, ale angažmán mu nevyšlo. Vrátil sa do Izraela, kde sa vypracoval v najžiarivejšie hviezdu s ročným platom 650 tisíc eur (v prepočte skoro 18 miliónov korún).

V minulom ligovom ročníku strelil 28 gólov, rok predtým ešte o bránku viac.A formu má aj teraz, keď Maccabi usiluje o prvú účasť v Lige majstrov od roku 2004.

"Do základnej skupiny postúpiť môžeme. Jasne, bude to ťažké, to vieme, ale je to v našich silách. Budeme sa snažiť predviesť čo najlepší vý kon a uvidíme, či to bude stačiť, "povedal pred dvoma týždňami v rozhovore pre iDNES.cz.

Ak Maccabi za týždeň veľké postupové ťaženie úspešne zavŕši, oslavovať nebudú len fanúšikovia v Tel Avive. Maccabi má veľa fanúšikov po celom svete.

"A tým sa snažíme robiť radosť. Snáď sú pyšní na to, ako teraz hráme, "dodal kanonier pŕhlivé.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar