fredag den 21. juli 2017

Liberečtí Bílí Tygři tri roky trpeli. Pomôžu im zvučné posily?

Predstavením Liberca pokračuje pravidelný seriál portálu iDNES.cz, ktorý čitateľom ponúkne postupne články o všetkých 14 extraligových kluboch. O Chomutov a stavkovanie online Košiciach ste si už mohli prečítať.


Už v minulom ročníku liberecký tím sľúbil vedenie: "Play-off je náš cieľ!" Káder vyzeral na prvý pohľad kvalitne, avšak bez veterána Petra Nedvěda svoj záväzok Tygři nedodržali.Sezóna sa nepodarila, takže teraz nastáva ďalší pokus.

Cieľ sa pochopiteľne nemení (postup zo skupiny Ligy majstrov a priniesť do Liberca staré extraligovej play-off), na liberec kej súpiske je navyše opäť niekoľko veľmi zaujímavých mien.

Hoci v prehľade prestupov prevažujú odchody, klubové stavky online vedenie prilákalo pod Ještěd tri veľmi zvučné posily.

U reprezentantov Martina ševci, Michal Birner a Michala repíka prebehla "šelmie" transformácie. Z bývalých spoluhráčov zo Leva Praha sa stali parťáci v drese libereckých Bielych Tigrov.

"Nemôžem sľúbiť, že budeme hrať o titul, ale dúfam, že sa budeme pohybovať tam, kde bol Liberec predtým zvyknutý, teda v prvej šestke ligy, "povedal 29-ročný útočník Birner pri podpise zmluvy. "Je to výzva.Chcem pomoct Liberci vrátiť sa tam, kam patrí, "pridal 34-ročný obranca Ševc.

Všetky tri hviezdy získal Liberec vďaka dobrému zázemiu, ale hokejistom sa páčila aj vízie trénera a novo športového riaditeľa Filipa PESANTE.

Mladý a progresívne kouč dostal p rvýkrát príležitosť zostaviť si mužstvo a pracovať s ním celú letnú prípravu.

PESANTE tiež vyhlásil, že chce "zmeniť kultúru klubu". Čo si pod tým predstaviť? "Hráči by mali mimo ľad pôsobiť ako športové ikony - vrátane správania, obliekania alebo stravovanie," vysvetľuje PESANTE. Na domácej zápasy tak budú chodiť po vzore NHL hráčmi v obleku, prípadné návštevy nočných barov bude PESANTE tvrdo trestať.

V príprave sa zatiaľ PESANTE práca s tímom darí.Na troch výhrach zo štyroch zápasov sa výrazne podieľali spomínané posily.

Repík mal bilanciu päť gólov a dve asistencie, Birner dal tri góly a na rovnaký počet nahral, ​​Ševc trikrát asistoval. Dobre sa prezentoval aj štvrtý novic Jan Stránský, aj keď nebodoval. "Je dobre, že sa začínajú presadzovať," pochvaľuje si PESANTE.

Odchod najproduktívnejšieho hráča Tomáša Filippiho do KHL preto nemusí byť pre Libere c tak bolestný.

Útok aj bez neho či Martin Bartek budí rešpekt. Obrana je vyvážená, brankárskou jednotkou bude skúsený Ján Lašák.

Vedenie severočeského klubu navyše zarobilo i českej jednotke tohtoročné draftu NHL. Pavel Zacha podpísal zmluvu s New Jersey Devils.Špekulovalo sa síce, že peniaze musia poslať do Liberca priamo zámorský klub, avšak financie dostane materský celok od NHL. Zmluva s IIHF navyše garantuje 240 tisíc dolárov za priamy prestup, pôvodne sa pritom hovorilo o sto tisícoch.

Bílí Tygři tak sú v dobrej kondícii, v Liberci cez leto zavládol optimizmus. Naplní sa veľké očakávania?

stavky

Ingen kommentarer:

Send en kommentar