tirsdag den 11. april 2017

Yakin po vysokej výhre chválil, Pizzi sa hanbil za prvej polovici

Skvelú pozíciu do odvety štvrťfinále Európskej ligy si včera pripravila Bazilej. Švajčiarsky celok doma pred prázdnymi tribúnami hostil Valencii a španielskeho súpera dokázal poraziť 3: 0…
"Fanúšikov povzbudzujúce pred štadiónom sme počuli. Vytvorili dobrú atmosféru, ale nabudúce ich budeme potrebovať na tribúnach," < / Aj> vyhlásil po zápase kouč Murat Yakin. Priaznivci Bazileja chýbali kvôli svojmu správaniu v osemfinálovej odvete v Salzburgu, v priebehu prvej polovice vtedy musel byť duel dokonca prerušený.
Basel odohrala skvelý prvý polčas, v priebehu ktorého súperovi povolila len niekoľko štandardných situácií. Sama navyše dvakrát udrela, v 34.minúte sa presne k žrdi trafil Matías Delgado a ten istý hráč o štyri minúty neskôr pretavil v poistku krásny center Valentina Stocker. Argentínsky futbalista dal svoje vôbec prvé góly v sezóne.
"Som veľmi šťastný aj za neho, ko nečne sa trafil. Pre neho osobne to bude veľmi dôležité. Celkovo sme ale zahrali skvele ako tím a excelentne hrali všetci . Tieto momenty si veľa užívame, " nechal sa ďalej počuť spokojný Yakin.
pre Valenciu naopak vysoká porážka znamená ďalší klinček do pohárovej rakvy pre budúcu sezónu.V tabuľke Primera División je ôsma a na siedmy Villarreal stráca sedem kôl pred koncom už deväť bodov, navyše má horšie vzájomné zápasy.
Hostia pritom včera v druhej polovici prevzali iniciatívu a niekoľkokrát siahali po znížení, svoje šance však nepremenili a v prvej minúte nastavenia tretíkrát inkasovali, keď im utiekol a svoju šancu mazačky premenil Stocker.
"Pre náš výkon nemám vysvetlenie, hanbím sa za to, ako sme v prvej polovici hrali. Vôbec nechápem, prečo sme v prvom polčase nehrali tak ako v tom druhom.O prestávke sme sa snažili napraviť všetko, čo bolo zle, v prvom polčase sme správne neur obili nič, " hodnotil tréner Valencie Juan Antonio Pizzi.
" Uvedomujeme si, ako zložité to s postupom teraz budeme mať. Pokúsim sa nájsť odpovede, aby sme nabudúce mohli hrať tak, ako dnes v druhej polovici. Ak sa mi rovnováhu medzi hráčmi nepovedie nájsť, budem hľadať a snažiť sa prispôsobiť možnostiam káder, ktorý mám k dispozícii. Nechcem sa prezentovať takým futbalom. Pred odvetou sa musíme držať toho, že budeme hrať doma, hoci zvrátiť výsledok bude veľa zložité. Urobíme pre to ale všetko možné, " dodal argentínsky kouč.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar